• Papagájos találkozó
  • Lorem ipsum dolore
  • Papagájos találkozó

Papagájos találkozó

Az arák és gazdáik, akikkel a folyosókon és a tágas pázsitokon sétálgatva találkoztam, gazdáik vállára ültetve, mindig éberek és érdeklődőek voltak (mármint az arák).

Nem tudtam megállni, hogy ne beszélgessek a résztvevőkkel, akiknek a madaruk a hátukon volt. Mert itt rengeteg ember sétál fel-alá madarakkal a vállukon. Az egyik lenyűgöző fiatalember Lovasi László, színész és rendező volt. Az ő 5 éves kakaduja Teddy, aki általában műsorokban is szerepel és a filmbemutatókon is megjelenik, kikötözve és béklyó nélkül is jól el tudja tölteni a napot.

Megtalálható a YouTube-on, érdemes megnézni, ahogy Teddy kinyitja a ketrecét és kiengedi magát. Egy másik jóképű madár az eseményen egy katona-ara volt. Az ötéves Teddy társa Millie. Mindketten együtt ültek Géza, a gazdájuk vállán. Terry és Millie értékes családtagok. Nem ők a család első papagája. Otthon, Inárcson Géza apja papagájokat tenyésztett. Elmondta nekem, milyen értékes találkozók voltak a Think Parrots-hoz hasonló eseményeken, ahol megbeszélhette a problémákat és találkozhatott hasonlóan gondolkodó emberekkel. Géza nagyon szeretné felszabadítani a papagájait és megtanítani őket szabadon repülni, de a környezetét nem tartja erre alkalmasnak, ezért már a költözésen is elgondolkodott.