Modern audiotechnika a papagájoknak

A papagáj a legmuzikálisabb állatfaj. Gyakorlatilag az összes szereti a zenét, csak az ízlésvilágukat kell eltalálni, de olyan egyed nincs köztük, amelyik valamilyet ne szeretne. Némi kísérletezés árán be is lehet lőni a kedvencüket, ezért érdemes némi anyagi erőforrást fektetni valamilyen hangtechnikai berendezésbe, amivel a madár napközben, amikor rendszerint egyedül van, zenét tud hallgatni.

Zenére táncoló kakaduk

Az újabb és sokoldalúbb Alexa és Home készülékek legjobb tulajdonsága, hogy képesek egy kért zeneszám többszöri, előre beállított lejátszására. Ha már sikerült kiismerni a papagáj zenei ízlését és megvan egy lista a kedvenc számaiból, akkor meg lehet tenni, hogy különféle gyakorlatokért, feladatokért cserébe zenével lehessen jutalmazni őt, a már megszokott jutalomfalatja helyett. Az igénybe vehető szolgáltatók száma is igen nagy, lehet Amazon Music, YouTube Music, Tidal, Spotify, Apple Music, Google Play és Pandora Premium is kedv szerint.

Egy kis kutatással és feltárással több, mint elegendő információt és erőforrást kell találni a megfelelő zenei szolgáltatás kiválasztásához. Ezeken a lejátszókon már szinte minden létező zene fent van, tényleg csak az ízlés eltalálása a feladat. A papagáj hamar megtanulja és megszereti a zenehallgatást mint szórakozást.

Angliában már igazi hírességnek számít Rocco, az afrikai szürke papagáj. Ő a jákók rendkívül intelligens családjába tartozik és arról lett ismert, hogy az Amazonon élelmiszereket, vízforralót és izzókat is rendelt magának, többek között. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy honnan indult ez a jópofa történet: Rocco legelőször is zenéket hallgatott az Amazonon. Oda kell tehát figyelni, hogy mire képes a technika, amit a papagáj rendelkezésére bocsájtunk. Rocco egyébként igazi rockrajongó, kedvence a Foo Fighters, de általánosságban is imádja a gyors és húzós zenéket.