Játékállvány

Sok társpapagáj tulajdonosa szereti, ha a madara sok időt töltene a játékálláson.

Az állvány

Ez nem egy olcsó berendezés, ugyanakkor igen tetszetős és szórakoztató tud lenni. A játékállványokat gyakran úgy helyezik el, hogy sok játék elférjen rajtuk és ugyanakkor a szocializáció is meglegyen - ez utóbbi annyit jelent, hogy az állvány a nappaliban, az emberi társaság közelében kap helyet. A játékállványok azonban gyorsan elveszíthetik vonzerejüket, ha minden (elhelyezés, játékok, étrend stb.) ugyanaz marad és nem változik semmi.

A takarmányozási tevékenységek variálása ismét érdekessé teheti a megunófélbe került játékállást. Az újdonság, hogy rejtekhelyről vagy dobozból kell élelmiszert keresni és kinyerni: az ilyen játékok megnövelhetik annak valószínűségét, hogy a papagáj úgy dönt, hogy több időt tölt a játszóasztalon, ahelyett, hogy a házban összevissza barangolna. Össze kell keverni, hogy hová helyezik az ételt, így a papagáj nem mindig ugyanott fog hozzájuk férni, keresnie kell, megdolgozik az ennivalóért.

Közben dolgozhatsz a madár viselkedésének javításán a tollszedéstől a takarmányozásig. Ha tudod, hogy vannak bizonyos idők, amikor madarad hajlamosabb a tollszedésre, tervezd meg a takarmányozási tevékenységek biztosítását közvetlenül ez előtt. Ezzel lefoglalod és eltereled a figyelmét a romboló magatartásról. A játékállványok tehát drágák ugyan, de egy kis kreativitással számtalan problémát képesek megoldani.